Home » Boeken tips

Het geluksdieet

 

Door alle stress en een hoge werkdruk zat ik niet meer lekker in mijn vel.  Toen kwam ik begin dit jaar het boek 'Het geluksdieet' tegen.      Door hard te werken aan geest en lichaam, voel ik sterker dan ooit tevoren.

Het geluksdieet en alle recepten uit het boek kunnen ons helpen in een zoektocht naar gezondheid en een krachtig leven.


Het boek werkt met verschillende weekmenu’s en wordt daarom een praktisch werkboek genoemd. Het is bedoeld om in vier weken de ultieme geluks- en gezondheidsboost te geven die je van top tot teen zal voelen, in zowel lichaam als geest. Het boek bestaat uit vier eetschema’s ontwikkeld voor vrouwen. Gelukkig zijn er naast de reguliere schema’s ook vegetarische en veganistische varianten, waardoor dit boek voldoende opties geeft. 

Aan het einde van het boek vind je voor elke week een boodschappenlijstje.

Het geluksdieet is een handig boek als je geïnteresseerd bent in voeding en mentale gezondheid. Het boek is dus geen regulier kookboek, maar meer een werkboek met recepten om jezelf in 4 weken een boost te geven. Ik ben heel erg enthousiast over de leuke recepten, verzorgde boodschappenlijstjes en verschillende weekmenu’s! 


You are a badass at making money

 

Dit boek is mijn absolute nr. 1 op het gebied van een nieuwe money mindset. Dit het eerste (Engelse) boek dat ik heb gelezen over geld. 

You Are a Badass in Making Money zal je voorbij de angsten en struikelblokken brengen die het financiële succes buiten je bereik hebben gehouden. Voortbouwend op haar eigen transformatie - in slechts een paar jaar tijd - van een vrouw die in een verbouwde garage woont met een wervelwind die over haar bankrekening blaast tot een vrouw die in stijl de wereld rondreist.

Ze combineert hilarische persoonlijke essays met hapklare, aha-concepten die het verdienpotentieel ontsluiten en echte resultaten opleveren.

• Ontdek wat je ervan weerhoudt geld te verdienen
• Geef je twijfels, angsten en excuses een stop
• Ga op een nieuwe (en lucratieve) manier om met geld
• Maak gebruik van uw natuurlijke vermogen om rijk te worden
• Geef vorm aan uw realiteit - stop met het spelen van het slachtoffer door omstandigheden
• Word zo rijk als je wilt

"In dit boek wordt het concept dat financiële overvloed een innerlijke taak is - in die zin dat het allemaal begint met je denkwijze - echt gestalte gegeven en Sincero wordt serieus (op de grappigste manieren mogelijk) om je te helpen je specifieke beperkende overtuigingen rond geld te identificeren." —PopSugar

 


 

Profit First

 

Het boek is geschreven door Mike Michalowicz. De Nederlandse vertaling is tot stand gekomen met de inspanningen van financieel expert Femke Hogema. Profit First gaat uit van het maken van potjes. Verschillende potjes voor verschillende doelen, maar dan digitaal. Je verdeelt al het geld dat binnenkomt op je (zakelijke) inkomstenrekening volgens vooraf bepaalde percentages over de potjes. Een potje btw, kosten, belastingen en een potje winst. Volgens deze methode neem je winst bij iedere betaling die je ontvangt en is het geen restje dat overblijft na het betalen van alle kosten.

 

Je kunt dit systeem ook perfect privé toepassen! Dan wordt de verdeling bijvoorbeeld:

een potje vaste lasten, zorgverzekering, belasting, vakantie, auto, kinderen, sparen 

 

Voordat ik privé met Profit First begon, had ik twee bankrekeningen. Een boodschappen rekening en een vaste lasten rekening Maar écht inzicht had ik niet. Achteraf bleek dat eigenlijk niet zo handig te zijn.

En wat ik me het meest afvroeg; waar is het geld toch iedere maand gebleven?

Na het lezen van het boek begon ik met het implementeren van Profit First. Ik heb 8 bankrekeningen geopend. Een inkomstenrekening waar alle inkomsten op binnenkomen. Verder een vaste lasten rekening en een boodschappen rekening. Dit zijn alle drie betaalrekeningen.

De verschillende spaarrekeningen zijn voor de kinderen, fun, vakantie, huisdieren en reserveringen. In het boek wordt de winstrekening ook gebruikt als buffer, dit is voor privé niet noodzakelijk. Ik vond dat niet zo handig en daarom heb ik ervoor gekozen om een aparte reserveringen rekening te openen. Dit is mijn reserve voor eventueel mindere tijden.

 

In het boek wordt KNAB aanbevolen als bank voor je (zakelijke) rekeningen. We hebben er inderdaad voor gekozen om gedeeltelijk over te stappen. De kosten bij KNAB zijn lager dan de kosten bij mijn vorige bank én het aanmaken van extra rekeningen is gratis.

Ze hebben een overstapservice, waarbij ze iedereen die van jouw rekening incasseert informeren over je nieuwe rekeningnummer. Dit gedurende 13 maanden, zodat er zeker geen betaling of jaarlijkse incasso gemist wordt.
Wat je zelf dan nog moet doen is je nieuwe rekeningnummer doorgeven aan de bedrijven en personen die geld naar je overmaken.

We hebben inmiddels bij meerdere banken rekeningen om zo de spaarpotjes niet in het dagelijks zicht te hebben.

Dit neemt de verleiding om eraf te snoepen weg. 

 

Met dit systeem heb je weer grip op je boekhouding en weet je exact wat de inkomsten en uitgaven zijn!

Ik ga een vaste dag in de week een ochtendje zitten en bekijk wat er die voorgaande week is binnengekomen en is uitgegaan. Hierdoor hou je grip op je inkomsten en uitgaven. 

Dit systeem werkt voor mij privé super fijn! Het geeft inzicht en financiële rust